RES IPSA LOQUITUR

Kao sto smo prethodno spomenuli, male masine su sibane raznim programima tokom osnovne skole, i kao proizvod toga nastaje neka, recimo osnova, baza, buduce licnosti. Ubacuju se u glave malih masina osnovne postavke sveta u kojem zivimo, i one kao takve bivaju prihvacene u ogromnoj meri kao istinite, retko kome pada napamet da decu mozda lazu jos od starta(iskreno, to rade i roditelji, ali nesvesno), ovo sa osnovnom skolom je forced, obavezno. Dete mora da prodje kroz dril, gde ce na razne uciti kako da se adaptira u realnost koja mu je od malih nogu prezentovana kao jedina postojeca. I sta dete da radi, mora da se uklopi htelo ono ili ne, to se od njega ocekuje. Takodje se od njega, i to sa punim pravom, ocekuje da sto bolje prihvati ponudjene mu programe, to se cak i ocenjuje, a na osnovu toga se od samog pocetka deca dele, na dobre i lose djake, dobru i losu decu...podele...postoje tu samo da bi konstantno ruinirale covecanstvo, a forsiraju se od malih nogu, na razne nacine. 

Decu od malih nogu, polako ali sigurno, uce istoriji sveta u kojem zivimo. Deca na osnovu istorije sklapaju neku svoju sliku sveta u kojem zive. Najkatastrofalnijni ucinak, po decu, ima deo slike sveta u kojem zive koji se tice ratova i ratovanja. Decu od malih nogu uce da potpuno racionalizuju ratove i ratovanje, dajuci im ''opravdane'' razloge za ratove, sto cini da deca sticu predstavu da su ratovi sastavni i neotudjivi deo covecanstva. Da stvar bude gora ratovi su predstavljeni uvek kao sukob dve strane. A u skoli, taman posla da im kazu, da u svakom ratu postoji i treca strana, najcesce ona koja izvlaci korist. Kasnije tokom programiranja, deci ratovi dobijaju puniji smisao, uvodjenjem programa nastalih na osnovu darvinovih pretpostavki o opstanku jaceg. Darvina ne mozemo kriviti, mora se uzeti u obzir tadasnji naucni mindset, kao i okolnosti koje su okruzivale ceo trip sa Darvinom. Covek je imao teolosko obrazovanje, na put u istrazivanje nepoznatog sa sobom je poneo knjigu koju je napravio neki eminentni geolog tog vremena, imena mu se zaista ne secam, a u knjizi su bili crtezi i opisi svih slojeva Zemlje dotada poznatih nauci. To je sve...sve ostalo su samo pretpostavke, i sam Darvin je to napomenuo u svojoj knjizi 'poreklo vrsta', da su to samo pretpostavke, a najzasluzniji za implementaciju darvinovih pretpostavki je Herbert Spenser...

Putem biologije detetu se usmerava paznja iskljucivo na nase fizicko telo, kost i meso, i kada se na to doda zvanicna medicina koja coveka tretira samo kao fizicko telo, eto nama jos jedne pogresne slike o coveku. Sa druge strane, tu je crkva koja samo propagira duh, dok je potpuno protiv pleasures of the flesh. Tako da opet imamo jednu bas prikladnu podelu, malo globalniju, a prostu...neverovatno, ako ne verujes u evoluciju => ti si kreacionista. Opcija br.3 nije dozvoljena na trenutnom nivou uma covecanstva, putem skola se nastojiti odstraniti covekova pomisao da mozda nije sve crno belo, da mozda svet ima nijansi koliko se moze napraviti od dve boje, a to je mnogo, da ne kazem beskonacno.

Matematiku ne treba posebno spominjati obzirom da je to igrica napravljena u youlittlemotherfucker fazonu, tj. moze se primeniti na sve sto covekov um moze da percipira. Stalno se menja, izmenjuje, skracuje, dodaje, oduzima, prepravlja, adaptira, izmislja, kako bi se efikasno primenila za objasnjenje odredjenog problema.A prodaju je kao egzaktnu nauku...uzas. Programu fizike, sa sve sedim i kosatim cicom prevarantom, treba odati cast, jer je dosta uspesno doprineo stvaranju odredjene slike sveta u kojem zivimo. Samo je steta sto je ta slika neispravna i odvela na pogresne puteve mase mladih i perspektivnih naucnika, koji su samo nastavili da ponavljaju ono cemu su nauceni. Doduse ima i onih koji su se ''osmelili'' pa tvrde da oni bolje razumeju ajnstajnove teorije od njega samog, zatim onih koji tvrde da cak iako postoje vanzemaljci, oni se ne ponasaju po nasoj fizici, i zbog toga nam ne mogu ni prici.

Tokom osmogodisnjeg programiranja uspesnim malim masinama se pruza prilika da ucestvuju u raznim takmicenjima malih masina, gde one pokazuju u kojoj meri se koja programirala, u kojoj meri su programi uspesno implementirani. Tokom kasnijeg skolovanja, od takvih masina najcesce postaju jos bolje i jos dublje programirane masine, koje kasnije u zivotu postaju ono sto u ovoj realnosti nazivaju naucnicima. I noseci bozanski oreol, na krilima sveznanja, oni su tu da nam i dalje odrzavaju sliku sveta koja odgovara annihilatorima ove planete...